Motorfűrész használatakor mindig meg kell tennie a megfelelő óvintézkedéseket attól függetlenül, hogy otthoni vagy ipari körülmények között használjuk a motorfűrészt. Kérjük, viseljen megfelelő egyéni védőfelszerelést, mielőtt elkezdi használni a láncfűrészt.

A ruházatnak erősnek és jól illeszkedőnek kell lennie, de lehetővé kell tenni a teljes mozgásszabadságot. Kerülje a túl bő ruhákat, amelyek az ágakon vagy a motorfűrész mozgó részein megakadhatnak. Ne viseljen sálat, nyakkendőt vagy ékszert. Kösse fel és rögzítse a hosszú haját fejkendővel, sapkával vagy védősisakkal. A cipőnek vagy csizmának csúszásmentes lapos talppal és lehetőség szerint acélbetéttel kell védje a lábfejet. Célszerű beszerezni egy vágásvédelemmel ellátott munkanadrágot. Igaz ezek a védőfelszerelések viszonylag drágák, de súlyos sérülésektől védik meg a felhasználóikat.

A szemsérülések kockázatának csökkentése érdekében viseljen az EN 166 szabványnak megfelelő, szorosan illeszkedő védőszemüveget vagy arcvédőt.

Viseljen hallásvédőt, például fülvédőt. Az STIHL akkumulátoros gépcsaládban vannak olyan fűrészek, amelyekhez nem szükséges, mert a zajszintjük alacsony.

Ha olyan területen dolgozik, ahol fennáll a leeső tárgyak veszélye, viseljen védősisakot.

Viseljen ellenálló anyagból készült erős, védőkesztyűt.

Üzletünkben elérhető STIHL védőfelszerelések.

Ha kétségei vannak a láncfűrész helyes használatával kapcsolatban, javasoljuk, hogy először forduljon bizalommal Békéscsabai STIHL Szaküzletünkhöz. Üzletünkben elérhető a Click & Collect szolgáltatást, ahol online rendelhet, majd személyesen veheti át, ahol a személyzet képzett tagja teljes átadást és utasításokat ad a gép kezeléséhez.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy soha ne használjon láncfűrészt létrán, és csak akkor használja fán, ha rendelkezik megfelelő képesítéssel.