STIHL Ukrán háború

A STIHL 500.000 eurót adományozott az ukrajnai háború érintettjeinek megsegítésére. Az összeget egyenlő arányban osztják el a humanitárius segélyszervezetek között, így többek mellett az SOS Gyermekfalvak és az Orvosok Határok Nélkül is részesül belőle.

„Az ukrajnai háború mindannyiunkat mélyen érintett” – írta német nyelvű levelében Dr. Nikolas Stihl, a STIHL Tanácsadó és Felügyelő Bizottságának elnöke, hozzátéve, gondolatban a humanitárius válságban szenvedő emberek millióival vannak. Családi cégként nagyon fontosnak tartják, hogy támogassák Ukrajna lakosságát a jelenlegi helyzetben, és bíznak abban, hogy az adományukkal hozzá tudnak járulni a bajbajutottak megsegítéséhez. 

Dr. Nikolas Stihl úgy fogalmazott: a STIHL a lehető leghatározottabban elítéli a katonai inváziót, vállalatuk minden egyes ukrajnai alkalmazottjának és azok családjának biztonságát prioritásnak tartják. Éppen ezért a waiblingeni központjukban egy válságstábot állítottak fel, amely figyelemmel kíséri a fejleményeket és ezekre reagálva teszik meg a szükséges intézkedéseket.

A STIHL elkötelezett a Kijev közelében működő leányvállalata és annak munkatársai iránt, de az egész STIHL csoport összefogott. Az Ukrajnával határos országokban működő STIHL-leányvállalatok egy új partneri programon keretében tudnak segítséget, valamint biztonságos menedéket nyújtani a háború elől menekülő alkalmazottak számára. Többek már befogadtak menekült családokat, akikről gondoskodni is tudnak.

„Most meg kell mutatnunk szolidaritásunkat és egységességünket” – húzta alá Dr. Michael Prochaska, a STIHL emberi erőforrásokért és jogi ügyekért felelős igazgatósági tagja, kiemelve nemzetközi családi vállalatként mindannyian egy irányba haladnak, és összefognak akkor, amikor nehéz idők járnak. Hozzátette: a STIHL bízik a konfliktus enyhülésében és a harcok gyors befejezésében.

A segélyszervezetek:

A STIHL hosszú ideje együttműködik a német SOS Gyermekfalvakkal, melynek ukrán szervezete ötvenezer gyermek és felnőtt számára adott át sürgősségi segélycsomagot, valamint segíti a konfiktusövezetben élők evakuálását, biztonságos elhelyezését a lengyelországi, romániai és németországi SOS Gyermekfalvakban.
A Diakonie Katastrophenhilfe ukrajnai partnerszervezeteivel együttműködve élelmiszert, ivóvizet és menedéket biztosít, az UNO-Flüchtlingshilfe pedig a humanitárius segítségnyújtás keretében többek között takarókkal, matracokkal és víztartályokkal segít. Az Orvosok Határok Nélkül szervezet kénytelen volt felfüggeszteni klasszikus működését Ukrajnában, jelenleg sürgősségi orvosi ellátásban részesítik a harcokban megsérült embereket.