A STIHL számos területen nyújt segítséget a kerti munkák elvégzéséhez. Jelenleg Magyarországon a kertben keletkező zöldhulladékok eltüntetésére a legtöbben a zöld hulladékszállítást használják, mert egyszerű és kevés munkával jár. Pedig van egy nagyon egyszerű megoldás, hogy ezt az értékes hulladékot ne pazaroljuk el, hanem helyileg hasznosítsuk. A komposztálás során értékes komposztot készítünk, amit a következő évben a növényeink táplálására fordíthatunk.

A STIHL kerti aprítógépei a komposztálást teszik egyszerűbbé és gyorsabbá, de aki mégis úgy dönt, hogy nem kíván komposztálni az ő számára is segítséget jelenthet egy kerti aprítógép. Az aprítógépek vagy más néven ágdarálók gyorsan képesek a nagyméretű zöld hulladékot kezelhető méretűre darálni, így még a "zöld" kukákba történő behelyezés is gyorsabb lesz és nagyobb mennyiséget tudunk egyszerre elszállíttatni.

Egy kis segítség az ideális STIHL kerti aprító kiválasztásához:

A kerti aprítógép kiválasztásakor mindenekelőtt azt kell eldönteni, hogy elektromos vagy benzinmotoros gépre van-e inkább szükség. Otthonra és kiskertekben inkább az elektromos komposztálót szoktuk ajánlani, mert kevésbé szerviz- és helyigényes. Valamint egyszerűbb a használatuk is.

Fontos tényező továbbá a feldolgozandó anyag mennyisége és jellege (lágy vagy fás szárú anyag), illetve a maximális ágvastagság is.

Nagy mennyiségű feldolgozandó anyag esetén a benzinmotoros kerti aprítógép jelenti a megfelelő választást. A nagy teljesítményű motorral rendelkező géppel akár vastagabb gallyak is könnyedén felapríthatók és nem vagyunk annyira helyhez kötve. Így akár a nagyobb gyümölcsösökben is könnyedén tudunk velük dolgozni.

Az elektromos aprítógépek számos feladat elvégzésére alkalmasak: a kisebb mennyiségű lágy anyag aprításától kezdve egészen a vastagabb ágak feldolgozásig minden feladathoz a megfelelő modell megtalálható. Zajérzékeny területeken történő használathoz egy speciális, különösen csendes modell (STIHL GHE 140 L) is szerepel kínálatunkban.

Miért STIHL aprítógépet válasszak?

-        Otthoni és ipari felhasználók számára is vannak megoldások

-        Fás és lágyszárú növények aprítása is egy géppel megoldható

-        Hatékony kések és aprítórendszerek

-        Széles gépkínálat, többféle feladat megoldására

-        Helyi és országos szervizhálózat, alkatrész utánpótlás

-        Hosszú élettartam és könnyű kezelhetőség

A STIHL kerti komposztálók minden esetben fém aprítóházzal rendelkeznek, így a fásszárú anyagok esetén sem sérül az aprítógép.

A következő táblázat segítségével könnyen kiválaszthatja az önnek megfelelő STIHL kerti aprítógépet: